Hollands Kroon

Paarse vrijdag in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon neemt actief deel aan Paarse Vrijdag op 13 december. Verschillende scholen en instellingen, zoals RSG Wieringherlant en LINK-jongerenwerk Hollands Kroon, leveren een bijdrage. Vaak komt dit initiatief bij de leerlingen zelf vandaan, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance).

Dat is een groep leerlingen die zich inzet om gelijkheid en veiligheid voor alle leerlingen op school te waarborgen. Op het gemeentehuis wappert deze dag een regenboogvlag. Deze vlag drukt steun uit voor diversiteit in sekse, gender en seksuele diversiteit.

Paarse Vrijdag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. Ook in Nederland hebben deze jongeren het nog steeds moeilijk. Vaak worden ze op school gepest of uitgesloten. Daarom is het goed als er meer aandacht voor de LHBT-jongeren komt.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn
“De samenleving is diverser dan ooit, dat is ook zichtbaar in het onderwijs. Daarom is het belangrijk dat scholen activiteiten organiseren die gelijkheid van LHBT-jongeren bespreekbaar maken. Dat leerlingen zelf initiatieven nemen om invulling aan het programma te geven, is natuurlijk fantastisch want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Om dit te onderstrepen hangt de gemeente deze dag ook de regenboogvlag uit”, aldus wethouder Diversiteit en Onderwijs, Mary van Gent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button