Den Helder

College Den Helder verdeelt subsidies voor evenementen

Advertentie:

Zeventien evenementen en activiteiten krijgen in 2020 financiële steun van de gemeente. De gemeente heeft hiervoor een budget van ruim 142.000 euro.

Het gaat om de volgende evenementen: Gameday, Halve van Den Helder, Mega Modder Monster Challenge, Jutterhavendagen, Helderse Zomerfeesten, Historisch Weekend, Europees Kampioenschap gewichtheffen voor masters, Zomerdromen en het Timorparkfestival. De activiteiten die het college steunt zijn: Racing Aeolus, Fortenfestival, Tour de Lasalle, Cultuur in de schuur, Museumnacht, Fort Fairytale, Japanse week Hortus Overzee en de Seniorenmiddag.

“Den Helder heeft door het jaar heen veel inspirerende evenementen. Het is fijn dat wij de organisatoren een steuntje in de rug kunnen geven met deze subsidie. Evenementen zorgen voor meer bezoekers en dragen bij aan het imago van Den Helder als aantrekkelijke stad”, zegt wethouder Evenementen, Kees Visser.

In 2020 staat wederom het brede thema ‘Den Helder Kust de Zee’ centraal, waarbij de kernwaarden en identiteit van Den Helder, Julianadorp en Huisduinen in al haar facetten leidend zijn. Den Helder heeft van oudsher een sterke band met de omringende zee. Onze stad ontleent daaraan, samen met het cultuurhistorisch erfgoed, haar identiteit.

Beoordeling
Alle subsidieverzoeken worden beoordeeld aan de hand van de Subsidieverordening Publieksactiviteiten. Organisaties die evenementensubsidie aanvragen moeten als rechtspersoon ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en aantonen dat de subsidie noodzakelijk is om het evenement te organiseren. Evenementen en/of activiteiten met een commerciële aard komen niet voor subsidie in aanmerking. De aanvragen worden intern en extern beoordeeld. De Adviesraad Citymarketing adviseert het college in de toekenning van de subsidies.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button