Den Helder

Tien bedrijven doen het Wmo-vervoer voor Den Helder

Vanaf 1 januari 2020 sluit de gemeente Den Helder met tien taxibedrijven een overeenkomst voor de uitvoering van het Wmo taxivervoer binnen de gemeente Den Helder. Dit betekent dat het Wmo taxivervoer op dezelfde wijze wordt voortgezet als in 2019.

Er heeft onlangs een aanbestedingsprocedure voor het Wmo taxivervoer plaatsgevonden, omdat de huidige overeenkomsten van rechtswege eindigen op 31 december 2019. In eerste instantie leidde de aanbestedingsprocedure niet tot inschrijvingen voor een nieuwe overeenkomst. Daarom is een nieuwe inkoopprocedure ingezet met dezelfde voorwaarden van 2019, zodat het Wmo vervoer gegarandeerd blijft in 2020.

Inwoners die in aanmerking komen voor het Wmo taxivervoer kunnen op dezelfde wijze als ze gewend zijn gebruik blijven maken van dit vervoer. De aan hen verstrekte taxipas is ook geldig in 2020. Met deze pas kan gebruik worden gemaakt van de ritten van de nieuwe gecontracteerde bedrijven tussen 7.30 uur en 23.30 uur ’s avonds. De ritten moeten minimaal een uur van te voren worden gereserveerd.

De deelnemende bedrijven:
Taxi Albert, Taxi Jaffna, Taxi Victory, IJsseltaxi Den Helder, VTC Offerman, Taxi Noordkop, Taxi Zwart, Taxi Den Helder, Taxi Aan Zee en Taxi Noordwest.

Het Wmo taxivervoer is een maatwerkvoorziening waarvoor inwoners met een beperking in aanmerking kunnen komen wanneer zij hun vervoer niet zelf kunnen regelen. De gemeente bepaalt in samenspraak met de inwoner of diegene in aanmerking komt voor aangepast vervoer. Samen met de inwoner wordt eerst nagegaan welke mogelijkheden er zijn om het vervoer zelf, of met diens netwerk, te regelen. De mensen die nu in aanmerking komen voor het Wmo taxivervoer ontvangen een brief van de gemeente met informatie over het Wmo taxivervoer en de telefoonnummers van de taxibedrijven die het vervoer verzorgen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button