Den Helder

Vrijwilligers gezocht voor AZC’s

VluchtelingenWerk zoekt met spoed vrijwilligers op de azc’s in Den Helder. VluchtelingenWerk begeleidt op de azc’s vluchtelingen en asielzoekers met de asielprocedure en met gezinshereniging. Als vrijwilliger op het azc lever je een bijdrage een de bescherming van de rechten van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland.

Voor de asielzoekerscentra Doggershoek en de Nieuweweg zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers voor de functie van sociaal-juridisch medewerker. Als sociaal-juridisch medewerker geef je voorlichting en ondersteun je asielzoekers tijdens de asielprocedure. Je beantwoordt vragen tijdens spreekuren en geeft nader uitleg over brieven, voert vluchtverhaalanalyses uit en ondersteunt aanvragen voor gezinshereniging. Ook onderhoud je contact met betrokken partijen zoals IND, advocaten en ambassades.

Bij VluchtelingenWerk krijg je de kans om veel te leren. Er zijn goede trainingen over de asielprocedure en de verschillende landen. Je hoeft dus geen juridische achtergrond te hebben. Het werk is zeer gevarieerd en je werkt in een enthousiast team. Je kan je talenten inzetten en tegelijkertijd iets voor de medemens betekenen.

Interesse?
Ga naar onze onze website www.vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vacatures voor de vacature of neem contact op met Anna Farrow 0223- 612874, e-mailadres azcdenheldernieuweweg@vluchtelingenwerk.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button