Hollands KroonSchagen

Aanpak kruising Wadweg en N248 start in februari

Adverentie

Hollands Kroon / Schagen – De provincie Noord-Holland heeft vorige week vrijdag tellussen geplaatst bij het kruispunt van de Wadweg en de N248 (Schagen). Deze worden gebruikt om het effect van de maatregelen te meten. De werkzaamheden aan het kruispunt starten in februari volgend jaar. Wanneer de provincie wegsituaties aanpakt, worden de effecten van de maatregelen altijd gemeten met onder andere tellussen. Zo wordt bepaald of de maatregel het gewenste resultaat heeft.

De kruising van de Wadweg en de N248 wordt aangepakt, omdat inwoners de kruising als onveilig ervaren. Ook zijn er in het recente verleden meerdere dodelijke ongelukken met fietsers geweest. De provincie streeft naar nul dodelijke ongelukken per jaar. Het aanpakken van onveilige kruisingen hoort daarbij. Andere maatregelen zijn het aanleggen van losse fietspaden, zodat fietsverkeer en autoverkeer niet mengt.

In het afgelopen jaar heeft provincie Noord-Holland samen met een groep betrokken inwoners een plan opgesteld dat het kruispunt van de N248 en de Wadweg veiliger moet maken. Ook het verderop gelegen kruispunt bij Kolhorn met de Waardpolderhoofdweg wordt aangepakt in 2022. Hier starten de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2022. Bij beide kruispunten gaat de snelheid omlaag en komen er verkeersvertragende maatregelen.

Tijdens de werkzaamheden zijn beide kruisingen gedeeltelijk afgesloten. De provincie neemt maatregelen om overlast tijdens de werkzaamheden voor het verkeer te beperken. Vanwege een grote kans op vorst of ander winterweer plant de provincie geen grondwerkzaamheden tussen één januari en medio februari.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button