Den HelderJeugd

Scouting kerstpost, nog tot vrijdag in te leveren

Den Helder – Ook dit jaar brengt de Scoutinggroep Jutters Willemsoord weer kerstpost rond in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp. De post kan tot vrijdag 17.00 uur ingeleverd worden bij scouts waar een poster aan het raam hangt of bij verschillende verzameladressen.

Post buiten de genoemde plaatsen en postbusnummers wordt niet bezorgd. De kosten per kaart bedragen 40 cent en de hele afhandeling wordt gedaan door de leiding, in samenwerking met de jeugdleden. Kaarten kunnen, het liefst met gepast geld, afgeleverd worden, de scouts doen de rest!

Veilige afhandeling
De afhandeling verloopt dit jaar wel even anders als anders. Veel van de kerstzegels en eerste sortering worden bij de leden thuis gedaan, thuiswerken dus. De laatste sorteringen worden onder strikte maatregelen in het clubgebouw gedaan. Met een minimum aan personen zal al het werk gedaan worden, ze dragen daarbij natuurlijk een mondkapje en voor aanvang worden de QR-codes van de vrijwilligers gescand.

Zaterdag 18 december wordt de post door de jeugdleden, onder begeleiding van de leiding in de wijken bezorgd. Verzamelen gebeurt in verband met de Coronamaatregelen niet bij het clubgebouw, maar per groep in de wijk. Het is een mega operatie die in korte tijd gedaan moet worden en zeker in deze tijd is dat best een grote uitdaging. Die gaan de Scouts niet uit de weg, dus wie nog kaarten wil versturen: Hup hup naar een inleverpunt!

Archieffoto uit 2015 toen nog met veel mensen de klus geklaard kon worden (foto aangeleverd)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button