Den Helder

Belangenvereniging Julianadorp onderzoekt herstart buurtbus

Juliandorp – De Werkgroep Belbus van Belangenvereniging Julianadorp onderzoekt de mogelijkheden om de buurtbus in het dorp nieuw leven in te blazen. Het project heeft volgens de belangenvereniging een grote kans van slagen, mits genoeg vrijwilligers gevonden kunnen worden die het initiatief willen uitvoeren.

Belangenvereniging Julianadorp (BVJ) en de lokale culturele vereniging ontdekten onlangs dat er nog altijd een slapende stichting belbus bestaat in Julianadorp. De twee verenigingen hebben de handen ineengeslagen in de ‘Werkgroep Belbus, en onderzoeken nu of het mogelijk is de inactieve stichting nieuw leven in te blazen. De belbus zou volgens de verenigingen een belangrijke rol kunnen spelen bij de mobiliteit van dorpsbewoners die slecht ter been zijn, en waarvoor andere vervoersmiddelen geen optie zijn.

Het heropstarten van een belbus of buurtbus is volgens de BVJ kansrijk. Er is een startbudget beschikbaar en aansluiting bij andere belbusinitiatieven lijkt mogelijk, waarmee de belbus een groter gebied kan bedienen. Daarnaast ziet het er naar uit dat ook de gemeente positief te staan tegenover een nieuwe belbus in het dorp.

Vrijwilligers essentieel
De BVJ is overigens niet voornemens zelf op te treden als voortrekker van een mogelijk belbusproject. Het project heeft volgens hen dan ook alleen kans van slagen wanneer genoeg vrijwilliger bereid zijn om, met ondersteuning, een plan te maken voor de mogelijke uitvoering.

Dorpsbewoners die interesse hebben om aan de basis te staan van dit initiatief worden verzocht contact op te nemen met de Belangenvereniging Julianadorp via secretaris@deBVJ.nl.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button