Hollands KroonMaritiemPolitiek

Havengeld Den Oever met tien procent omlaag

Advertentie:

Den Oever – Het college van de gemeente Hollands Kroon wil de havengelden in Den Oever met tien procent verlagen. Op donderdag 15 december besluit de gemeenteraad over het voorstel. De korting op het tarief is de uitkomst van een motie die in de begrotingsvergadering van 3 november werd aangenomen.

Indieners van de motie, VVD, Senioren Hollands Kroon en Onafhankelijk Hollands Kroon, vinden dat de visserijsector ondersteund moet worden. De branche verkeert in zwaar weer door stijgende brandstofprijzen en groeiende wet- en regelgeving. Het college moest van hen in gesprek met de sector en de vissers waar mogelijk financieel ondersteunen. Bijvoorbeeld door havengelden kwijt te schelden of te verlagen.,

De totale inkomsten die de gemeente uit de havengelden in Den Oever haalt bedragen ongeveer €230.000,- per jaar. De korting die het college wil geven kost dus ongeveer €23.000,-. Tarieven voor vaarders die niet in de haven van Den Oever verblijven worden verhoogd met het 5,4 procent, net als veel van de andere gemeentelijke belastingtarieven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button