Den HelderMaritiem

Medaille voor redders KNRM

Den Helder – Opstapper Dinant Laros en plaatsvervangend schipper Jeroen Lemmen van de Helderse KNRM reddingboot Joke Dijkstra hebben een medaille gekregen voor hun jarenlange vrijwillige en onbetaalde inzet. Samen hebben ze bijna duizend mensen veilig naar de haven gebracht.

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staan 24/7 paraat om binnen 15 minuten na alarmering door de Kustwacht, bij storm, nacht en ontij, met spoed uit te varen voor personen en dieren in nood op de Noordzee of de Waddenzee. Dinant en Jeroen zijn ingezet voor onder andere drenkelingen, gestrande viskotters, brandende jachten, afgedreven surfers, medische evacuaties, ambulance vervoer van Texel, neergestorte sportvliegtuigen en het bergen van stoffelijke overschotten.

Dinant is 10 jaar vrijwilliger en is 98 keer met spoed uitgevaren, waarbij 181 personen en 2 dieren veilig naar de haven zijn gebracht. Jeroen is 15 jaar vrijwilliger en is 345 keer met spoed uitgevaren, waarbij 720 personen en 11 dieren veilig naar de haven zijn gebracht. Hiervoor kregen ze beide van de KNRM de vrijwilligersmedaille.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button