Politiek

Nancy List (BvDH): “Nieuw vervoerplan Connexxion is géén verbetering.”

Advertentie:

Den Helder – Het Helderse college presenteerde een week geleden het nieuwe vervoerplan van Connexxion als “fors verbeterde dienstregeling” voor de inwoners van Den Helder. Nancy List is het daar echter niet helemaal mee eens. Hoewel List blij is dat er een buslijn naar Huisduinen en een extra aansluiting op de tussenboot wordt ingezet, vindt zij dat de wijzigingen op lijn 30 en 34 onwenselijk zijn. Namens haar fractie Beter voor Den Helder (BvDH) heeft zij schriftelijke vragen naar het college gestuurd.

Volgens de nieuwe regeling gaat lijn 30 van Station Den Helder naar Julianadorp slechts één keer per uur rijden. Lijn 34 gaat niet meer langs het winkelcentrum de Schooten en er komt geen bus meer langs Ten Anker op de Timorlaan. Ook het Noordwest ziekenhuis is minder goed te bereiken. Volgens List is dit met name voor senioren onwenselijk. “Is het college het met ons eens dat dit geen verbeterde situatie is?” Daarna vraagt List het college de huidige regeling op de lijnen 30 en 34 te continueren.

Ook worden met ingang van de nieuwe regeling (op 1 juli 2024) vanaf Julianadorp extra lijnen ingezet richting het NS station in Schagen. “Dit voelt als de verkeerde kant op en het is maar de vraag of de passagiers die naar de trein willen deze langere rijtijd zullen waarderen. Reizigers die de bus nodig hebben voor werk, school of uitgaan zullen hier de dupe van zijn”, aldus List. Het raadslid van BvDH vindt dat Connexxion op deze manier een verlengstuk van de NS wordt. “De prioriteit van de plannen liggen nadrukkelijk bij de aansluitingen van de NS stations.” Daarom wil List van het college weten welke rol zij hebben gespeeld bij dergelijke plannen.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Als inwoner van de Schooten vind ik het wel fijn dat het de bedoeling is dat lijn 34 weer naar station Zuid gaat rijden. En ik denk dat veel bewoners dat ook zullen vinden. Een station waar geen openbaar vervoer naartoe rijdt kan toch eigenlijk niet.

    1. Ja, het kan erger. Dat de bus via station zuid rijdt, in echt een verbetering. Maar dat de bus niet meer via de Baljuwstraat rijdt, baart mij echt zorgen. Ik ben slecht ter been, en op slechte dagen, kan ik amper door het winkelcentrum lopen, om naar de halte Baljuwstraat te lopen. Nu moet ik naar de Dirk Abbesteelaan lopen, om bijv. naar het ziekenhuis te gaan. Is voor mij een raadsel hoe. Ik weet nu al, dat dit dan taxi wordt. Maar wie betaald dat? Klopt ik.

    2. Daar heeft u geijk in toch wordt het een gemis voor mensen die in de Golfstroom wonen vooral uit de zelfstandige appartementen waar ik zelf ook woon.. Niet iedereen heeft een taxipas. En dan nog de mensen voor de orthopedisch schoenmaker die daar zit of mensen die vanuit de stad het winkelcentrum ingaan. Nee hoe blij ik ook ben dat de bus weer langs het Station komt op Zuid er is niet goed over nagedacht.🥲

  2. Lijn 31 niet meer door oud den helder naar nieuw den helder of zelfs het ziekenhuis is ook een misser van jewelste!!!

Wellicht ook interessant

Back to top button