Sport

Bart Schaap met wildcard naar finale WK IJsspeedway

Julianadorp – IJsspeedwaycoureur Bart Schaap kreeg afgelopen maandag telefonisch goed nieuws van de FIM (Federation Internationale de Motorcyclisme). De Julianadorper heeft een Wildcard gekregen voor deelname aan alle WK-finales.

Bart Schaap (in het midden) naar de WK IJsspeedway.

Afgelopen week was er wat teleurstelling voor hem. Zijn halve finale moest worden geannuleerd wegens ijsgebrek in Finland. Een maand voorbereiding in Rusland leek voor niets. De FIM heeft een aantal besluiten moeten nemen door het uitvallen van de kwalificatie in Finland. Aan Bart en de Oostenrijker Charly Ebner werden de Wildcards toegewezen. Voor broer Niek blijft de Nationale wild Card over bij de WK finales in Heerenveen.

Er valt nu veel te regelen om alle wedstrijden te rijden. Bart kwam tot de volgende conclusie “Het zal voor mij een gigantisch zwaar seizoen worden, maar een uitdaging zoals deze zie ik natuurlijk wel zitten”.

 

Programma WK’s
Februari
1-2 Almaty (Kazachstan)
8-9 Togliatti (Rusland)
15-16 Shadrinsk (Rusland)
Maart
14-15 Inzell (Duitsland)
April
4-5 Heerenveen (Nederland)

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button