Den Helder

Houwinghuis opent met open dag

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Tjitske Biersteker opent vrijdag 24 januari Het Houwinghuis in Den Helder. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een open dag voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

In Het Houwinghuis biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat gewoon door, begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Het Houwinghuis is één van de nieuwe woonzorglocaties van Dagelijks Leven. “Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners verdienen. Dat wil zeggen dat Het Houwinghuis van alle gemakken is voorzien.” De twintig bewoners beschikken ieder over een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer. De maaltijden worden dagelijks vers bereid en de dagbesteding wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. “In onze aanpak gaan we altijd uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen, waarbij behoud van eigen regie voorop staat. Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient.”

Betaalbaar
Het Houwinghuis is toegankelijk voor iedereen met een vorm van geheugenverlies en een zorgprofiel van VV05 en hoger. Dagelijks Leven maakt woonzorg betaalbaar, ook voor mensen met alleen AOW. Opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt: “Ik ben er enorm trots dat ik de opstartmanager mag zijn van Het Houwinghuis. Hier kan ik namelijk écht iets betekenen voor de mensen en tijd en aandacht aan ze geven. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis.”

Het Houwinghuis ligt in de Vogelbuurt in Den Helder, op een steenworp afstand van het park Quelderduijn, midden in de wijk. Anne Marie: “Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig verbinding met bewoners uit de omgeving en wordt er zo veel mogelijk gestreefd naar mogelijkheden om de bewoners van Het Houwinghuis, net als de buurtbewoners, deel uit te laten maken van de wijk. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines.”

Dagelijks Leven
Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige én betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Dagelijks Leven biedt zorg op maat, 24 uur per dag. “Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.”

Iedere locatie biedt woonruimte aan twintig bewoners, zo ook Het Houwinghuis. De bewoners hebben een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button