Den Helder

Record aantal kerstbomen verzameld

Den Helder – Tijdens de kerstbomenactie “Sleep je groen” zijn afgelopen zaterdag maar liefst 5.282 kerstbomen ingeleverd. Dat zijn er ruim tweeduizend meer dan vorig jaar, zo laat de gemeente weten. In kilo’s klinkt het nog meer: 38.120 kilo kerstboom gaat straks de biovergasser in.

Kinderen sleepten de bomen afgelopen zaterdag naar de inzamellocaties met touwen, of vastgebonden aan de fiets of zelfs aan skelters. Soms was er ook hulp van ouders die over een aanhanger beschikten. Net als vorig jaar zijn in Julianadorp de meeste bomen ingeleverd: 1.542 bomen. Dat scheelde niet veel met Den Helder Centrum West, daar zamelden de kinderen 1.538 bomen in. De Schooten heeft dit jaar 1.020 bomen opgeleverd en Nieuw Den Helder/Huisduinen in totaal 782 bomen. Den Helder Centrum Oost sluit de rij met 400 ingezamelde kerstbomen.

Dit jaar zijn voor het eerst geen lootjes uitgereikt en leverde een boom 50 eurocent op. Ook eert de gemeente in elke wijk nu een inzamelkampioen. Voor deze kampioenen hebben ze nog een leuke prijs in petto. Die reikt wethouder Peter de Vrij binnenkort persoonlijk uit bij de kampioenen thuis.

Inzamelkampioenen
Julianadorp: Wessel en Giel Korevaar en Cas van de Bos met 166 bomen.
Den Helder Centrum West: Leon, Sten en Sinn Brasser met 302 bomen.
De Schooten: Steyn Kamstra en Levi van Kesteren met 403 bomen.
Nieuw-Den Helder/Huisduinen: Mirre van Halen met 220 bomen.
Den Helder Centrum Oost: Roy Boogaard met 57 bomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button