GR2022DH

Dina Polonius nieuwe lijsttrekker ChristenUnie Den Helder

Den Helder – Dina Polonius is de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie in Den Helder. Polonius is sinds 2018 raadslid en was daarvoor al acht jaar actief in de Raadscommissie Maatschappelijke ontwikkeling. Hans van Donkelaar, de huidige fractievoorzitter, stopt ermee.

Van Donkelaar zwaait net als de vorige lijsttrekker Tjitske Biersteker af uit de Helderse politiek. Hij verhuist binnenkort naar Epe en zou dus sowieso moeten stoppen. Hij heeft daarbij ook geen ambitie meer om door te gaan: “In eerste instantie was mijn insteek ook al om het één periode van vier jaar te gaan doen. Dan kan het natuurlijk zo zijn dat het heel leuk is en je toch doorgaat, maar die wens heb ik niet.” Van Donkelaar geeft aan zeker de laatste tijd teleurgesteld te zijn in de wijze waarop de politiek in Den Helder bedreven wordt. “Ik heb gemerkt dat ik toch meer van besturen hou dan van politieke spelletjes. Bij sommige raadsleden krijgen die spelletjes steeds meer de overhand. Ook de communicatie verhardt zich.” Volgens Van Donkelaar doen politieke tegenstanders soms net alsof andere partijen verkeerde intenties hebben, terwijl iedereen het beste voort heeft met de stad.

Van Donkelaar ziet in Polonius een goede nieuwe lijsttrekker, die heel ijverig en betrokken is. “Ze is nu al twaalf jaar actief in de politiek binnen Den Helder en heeft zich vooral heel erg vastgebeten in het sociaal domein. Ze heeft passie en hart voor de stad en zal dat vast ook gaan uitstralen als lijsttrekker.” De volledige kieslijst van de ChristenUnie bestaat uit acht mensen. In het partijprogramma valt te lezen dat het samenstellen van de lijst een opgave is geweest.

De kieslijst
1. Dina Polonius
2. Sebastiaan Pavlotzky
3. Leendert van Dam
4. Anjo van Dam
5. Piet Bras
6. Wim Haboldt
7. Nathaly Hamerslag
8. Peter van Strije

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button