Den HelderZakelijk

Horecazaak opent, kledingzaak blijft dicht

Den Helder – Het begin van het einde van de lockdown lijkt nabij. Als de voortekenen niet bedriegen mogen de niet-essentiële winkels zaterdag weer open. Weliswaar wordt het winkelen op afspraak, maar iets is beter dan niets. De horeca wil ook graag open, maar mag (zo lijkt het) niet. Horeca-ondernemer Sievert Ahlers is er wel klaar mee en gaat zaterdag gewoon open. Ondernemer Tezcan Aksoy (kledingzaak Fashion2Fashion) blijft, uit solidariteit met de horeca, juist dicht.

In het programma “LOS Actueel” op LOS radio vertelden de beide ondernemers vrijdagmiddag over hun besluit. “De manier waarop het nu gaat schiet bij mij in het verkeerde keelgat”, aldus Aksoy. “Wij mogen nu mondjesmaat ons brood verdienen, op afspraak, terwijl de horeca dicht moet blijven. Als mens voel ik me daar zo verdrietig over.” En dus blijft de winkel, als de horeca inderdaad niet open mag, dicht.

“Ik had heel erg gehoopt dat onze burgemeester, net als Koen Schuiling in Groningen en veel andere burgemeesters, een statement had gemaakt dat de horeca zaterdag open mag”, vertelde Ahlers. “Al was het maar voor 1 dag, uit protest, zoals in veel andere gemeenten in het land.”

Luister het hele gesprek terug via onderstaande player:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button