Hollands Kroon

Voorbereidingen bouw Campus de Terp van start

Wieringerwerf – Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt stap voor stap vorm. Zo begint maandag 17 januari het snoeien en verwijderen van de onderbeplanting. Daarnaast start rond februari de sloop van het buitenbad van Zwembad De Terp. Ook wordt zand en grond geleverd wat voor latere bouwwerkzaamheden bedoeld is. Deze bouwwerkzaamheden beginnen zodra dit kan.

Het groen dat wordt gesnoeid is noemen we ‘onderbeplanting’. Hierbij gaat het ongeveer om beplanting onder bomen en heesters welke redelijk weinig onderhoud nodig hebben. De bomen waarvoor een kapvergunning nodig is, blijven staan gedurende de procedure voor de vergunning. Waar groen verdwijnt, keert dit op een andere plek op het terrein terug. Campus de Terp krijgt een groene, parkachtige uitstraling waarin groen een belangrijke rol speelt. Hiermee is in het ontwerp rekening gehouden.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Campus de Terp? De werkzaamheden en voortgang op de voet volgen? Houd dan de website van Campus de Terp in de gaten. Dit is www.campusdeterp.nl. Alle ontwikkelingen zijn hier te volgen. Abonneren op een nieuwsbrief is hier ook mogelijk.

Op Campus de Terp komen onderwijs, sport, ontwikkeling, recreatie en ondernemen samen. Op het campusterrein komt onder andere een kindcentrum. Dit is een centrum voor drie basisscholen en kinderopvang. Daarnaast komen er een sporthal, zwembad en diverse buitensportvoorzieningen. Middelbare school rsg Wiringherlant staat aan de noordzijde van de campus, net als de Zuiderzeehal. De Zuiderzeehal wordt gesloopt nadat de nieuwe sporthal in gebruik is genomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button