Sport

Voorsprong roeiende dames weg door kapotte waterpomp

Julianadorp – Bettina de Wild uit Callantsoog en Debby Bijl uit Julianadorp roeien samen met de Friese Iris Noordzij, de race van hun leven over de Atlantische Oceaan.

Hoewel de dames ontzettend snel startte kregen ze afgelopen week, na 33 dagen op zee, te maken met een kapotte waterpomp. Die hebben ze nodig om drinkwater te maken. Het team heeft een dag moeten dobberen om die te maken, waardoor ze inmiddels zijn ingehaald door een ander dames drietal. Ze liggen nu op plek twee in hun klassement.

Het team van Bettina roeit voor de Mentelity Foundation van de overleden snowboardster Bibian Mentel. Ze willen een record neerzetten. Daarvoor zullen ze binnen 48 dagen moeten aankomen op de Caribische Eilanden. “Het is heel erg pittig maar we gaan door” zegt Bettina. Debby leest elke avond voor wie er allemaal een donatie heeft gedaan. “Dat houdt ons gemotiveerd”, laat Bettina weten.

De roeidames steunen kan via www.rowforimapct.nl.

Toon meer

Noordkop Centraal

Bovenstaand bericht is afkomstig van Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor Schagen. Noordkop Centraal is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button