Den HelderVideo

Boekenmarkt met een goed doel voor onderwijs project in Oeganda (video)

Advertentie:

Den Helder – Zes keer per jaar organiseert de Bethelkerk in Den Helder een boekenmarkt, waar bezoekers kunnen genieten van een grote hoeveelheid boeken in allerlei genres. De eerste boekenmarkt van dit jaar vond zaterdagochtend plaats en zoals altijd was de kerk vol met boeken die mensen hadden meegenomen. Van romans tot kinderboeken en informatieboeken, er was voor ieder wat wils.

De romans zijn bij de boekenmarkten van de Bethelkerk altijd het populairst, maar ook de andere genres vinden gretig aftrek. Bovendien is de boekenmarkt niet alleen bedoeld voor het verkopen van boeken, er is ook een goed doel aan verbonden. Zo steunt deze editie een project van Ineke voor het Oegandese onderwijs, genaamd Learning for All. De opbrengsten van de markt gaan naar de stichting en daarvan kunnen ze lesmateriaal betalen en Ineke naar Oeganda sturen om daar workshops te geven.

De volgende boekenmarkt van de Bethelkerk is op 18 maart.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

5 reacties

  1. als je het mij vraagt compleet kansloos al die ontwikkelingshulp richting Afrika, nu al vele decennia en nog meer miljarden verder is nog totaal niets veranderd, heb het idee dat ze het wel fijn vinden daar overal mee geholpen worden zonder er ook maar iets van moeite voor te doen…. en als ze het gepamper ze niet langer bevalt komen ze alsnog deze kant op om de ruif verder leeg te eten… zo’n instelling kan beter een boekenmarkt houden met als doel de NL ouderen die al jaren de klos zijn van dit rampenkabinet en nu zonder voldoende eten zitten weg te kwijnen in de kou ipv alles maar weer weg te geven aan het buitenland….

  2. Dat ziet u verkeerd ; door ze daar van onderwijs te voorzien en zo goed op te kunnen lijden dan zijn het straks wanneer ze hier na toe komen echte “kanspareltjes”.Dan kunnen ze helpen de Nederlandse economie te versterken en niet de rest van hun verblijf in de bijstand zitten . Dat is de achterliggende gedachte !!!!!

  3. Het aardige is dat het geld voor dit soort particuliere projecten over het algemeen wel goed terechtkomt. Niet in de zakken van de initiatiefnemers, maar bij de mensen die het nodig hebben. Het is niet voor niets dat deze mevrouw, Ineke, haar naam en gezicht verbindt aan dit project. Gaat het niet zoals het moet gaan, dan kunnen we haar opzoeken en haar daarop afrekenen.
    Waar het mis gaat, zijn de miljarden subsidies van de verschillende westerse overheden. Een groot deel daarvan wordt ingepikt door de plaatselijke machthebbers. Met een ander groot deel maken de medewerkers van de ontwikkelingsorganisaties goede sier. Die rijden rond in dure landrovers, wonen in luxe huizen en laten zich verwennen door onderbetaald lokaal personeel. Een beperkt deel van het ontwikkelingsgeld komt op de juiste plek terecht, maar meer dan een druppel op de gloeiende plaat is het niet.
    Kortom, ontwikkelingshulp is niet meer dan weggegooid geld en een armzalige manier om het westerse geweten te sussen….. Trouwens, zou al het geld wel op de juiste manier worden besteed, dan heeft het nog geen zin, want dan maak je de bevolking alleen maar van steun afhankelijk.

  4. Ze hadden er nooit aan moeten beginnen die ontwikkelingshulp .Inderdaad alleen maar om het geweten te sussen.

Wellicht ook interessant

Back to top button