Hollands KroonSport

Paardensportevenement: kürcompetitie op muziek bij Wironruiters

Hippolytushoef – Paardrijvereniging de Wironruiters in Hollands Kroon houdt zaterdag 21 januari 2023 van 16.00 tot 20.00 uur de Kür op muziekcompetitie. Tijdens deze traditionele nieuwjaarsreceptie, het vrijwilligersbedankmoment, “showen” verschillende deelnemers hun kunsten.

Kür op muziek
Na het succes van afgelopen jaar waarbij er heel diverse deelnemers meededen, staat er ook dit jaar weer een gemêleerde groep deelnemers klaar. Volwassen ruiters, jeugdruiters, paarden, pony’s, alleen of in een groepje; alles is mogelijk. Deze middag worden voornamelijk küren op muziek gereden; een spectaculaire proef ondersteund met bijpassende muziek. Die combinatie maakt het aantrekkelijk om naar te kijken. Er zijn voor de deelnemers fraaie prijzen te winnen. Het publiek wordt getrakteerd op show met paarden.

Nieuwjaarsreceptie
Zoals het oorspronkelijk opgezet is, worden deze küren op muziek ook dit jaar weer gereden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze jaarlijks terugkerende gelegenheid is er voor de leden en betrokkenen bij de vereniging mogelijkheid om elkaar op een andere manier te zien en te spreken onder het genot van een hapje en een drankje en kan men kijken naar de paarden en hun eigenaren die hun mooiste kunsten laten zien.

Feest
Afgelopen zomer heeft de vereniging met behulp van sponsoring en inzet van de leden de bodem van de rijbak kunnen opknappen. Deze verbetering van de bakbodem maakt dat deze meer geschikt is voor alle disciplines in de paardensport (onder andere mennen, springen en dressuur). Ook is deze nu stabieler waarbij de schokdemping is verbeterd. De vereniging zal de bakbodem deze middag op feestelijke wijze in gebruik nemen; de upgrade is voor de Wironruiters reden tot het vieren van een feestje.

Bedankmoment
Afgelopen jaar zijn er veel mensen en bedrijven geweest die als vrijwilliger of sponsor hun bijdrage aan de vereniging hebben geleverd. De vereniging wil hen extra bedanken voor hun inzet en nodigt hen uit om aanwezig te zijn tijdens deze middag.

Actie
Ter ere van de feestelijke ingebruikname van de bakbodem, heeft de vereniging een actie gelanceerd waarbij bedrijven die nu bordsponsor worden, het eerste jaar gratis hangen. Nieuwe sponsoren worden deze middag in de spotlights gezet. Naast bordsponsor zijn er ook diverse andere mogelijkheden om de vereniging bij te staan. De vereniging informeert nieuwe sponsoren graag naar de mogelijkheden: info@wironruiters.nl

Bezoekers
Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke dag. De kantine is geopend vanaf 15.45 uur, de shows worden gereden tot ongeveer 20.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje aan de Lonjeweg 1, Hippolytushoef.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button