Cultuur/NatuurHollands Kroon

Spaans Dianto Reed Quintet in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekensemble bestaande uit vijf jonge Spaanse musici. De muzikanten zullen zondag 29 januari om 15.30 uur in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein een concert verzorgen. “Jong, gedreven en briljant” worden de musici van het Dianto Reed Quintet ook genoemd, op hobo, fagot, klarinet, basklarinet en saxofoon. Opgeleid aan Spaanse Conservatoria behaalden ze hun master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Spaans temperament
Door vijf verschillende houtblaasinstrumenten te combineren weet het ensemble een uniek geluid te produceren en laat het de zaal zinderen van Spaans temperament. Alle muziek van o.a. Enrique Granados, Manuel de Falla, Isaac Albéniz, maar ook Robert Schumann, wordt uit het hoofd gespeeld, en met een bijzondere choreografie wordt niets aan het toeval overgelaten. De organisatie belooft een feest om naar te kijken.

Jong klassiek talent
Ondanks hun korte bestaan is het Quintet beloond met een eerste prijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het Storioni Concours in 2021. Momenteel doet het Dianto Reed Quintet mee aan Dutch Classical Talent. Ze hebben een tour gemaakt tot en met oktober. De finale is in mei 2023.

De Dutch Classical Talent Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jong klassiek talent uit Nederland. Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk heeft een bijdrage van 603 euro voor het concert ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Entree
Kaarten voor dit bijzondere concert kunt u voor € 17,50 (dit is inclusief een consumptie) bestellen via Dekroonconcerten.nl. Ook voor aanvang van het concert zijn in de kerk kaarten te verkrijgen. Of per telefoon: 0227 720 204

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button