Uitgaan

Winterlezingen bij Ecomare

Advertentie:

De Koog – De klimaatverandering en de bijbehorende verwachte zeespiegelstijging kan van grote invloed worden voor het waddengebied. Wat staat ons te wachten? Zandplaten die niet meer droogvallen, kwelders die permanent onder water staan, warm zeewater waarin heel andere vissoorten zich thuis voelen. Ecomare organiseert in januari en februari drie lezingen waarin de toekomst van het waddengebied centraal staat.

De lezingen vinden steeds op dinsdag plaats en starten om 20:00 uur in het restaurant van Ecomare. De toegang bedraagt € 5,- inclusief koffie of thee in de pauze. Het programma is als volgt:
– 24 januari Dr. Ad van der Spek, marien geoloog bij Deltares, over het verleden en de toekomst van de geologie van het waddengebied.
– 7 februari Prof.dr.ir. Katja Philippart, marien ecoloog bij het NIOZ, over de biologische/ecologische verwachtingen voor het waddengebied.
– 21 februari Prof.dr. Jan van Gils, ecoloog en vogelonderzoeker bij het NIOZ, over de effecten van klimaatverandering op wadvogels.

Aanmelden voor de lezingen is niet nodig, betalen kan ter plekke.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button