Den HelderHollands KroonUitgaan

Activiteiten Valentijnsdag Den Helder/ Hollands Kroon

Adverentie

Noord-Holland – Valentijnsdag, iedereen kent het wel, maar wat voor activiteiten zijn er nou eigenlijk in de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon?

Bij het Nationaal Reddingsmuseum kan Valentijnsdag, de dag van de liefde, gevierd worden met een romantische boottocht. Het Nationaal Reddingsmuseum biedt dit samen aan met restaurant Stoom. Deze boottocht vaart door de binnenhaven van Den Helder. Deelnemers kunnen genieten van de prachtige boten en andere bezienswaardigheden van Den Helder. Na de romantische tocht kunnen de koppels lekker opwarmen bij de open haard, onder het genot van heerlijk diner.

Groen hartje
Den Helder – Bij de Helderse Vallei is 14 februari van 10:00 tot 16:30 uur de mogelijkheid om een Valentijnswens op te schrijven op een groen hart. Dit hartje kan worden opgehangen aan de ‘groene wensenboom’.

Bij Hotel Den Helder organiseren ze een Valentijnsactie, die het hele weekend geldig is. De bedoeling hierachter is dat iemand zijn of haar Valentijn, vrienden of familie meeneemt. Dat kan daar voor €9,25 per persoon en dat is inclusief een glas bubbels en een proeverij van chocolade lekkernijen. Dat wordt samengesteld tijdens het uurtje bowlen, door de chefs van het hotel. Het arrangement is te boeken op 14, 15 en 16 februari. Aanmelden hiervoor kan via tel. 0223-622333 of via mail receptie@hoteldenhelder.nl

Valentijnsdiner
Van der Valk Wieringermeer bij Wieringerwerf biedt op Valentijnsdag de mogelijkheid om iemands Valentijn te verassen. Zo is er een mogelijkheid daar te brunchen, bij een diner aan te schuiven of een arrangement in het hotel te nemen voor 60 euro. Het arrangement is inclusief één overnachting, een uitgebreid ontbijtbuffet en een fles Prosecco op de kamer. Waarbij het de bedoeling is om een zo’n romantiek mogelijk Valentijnsdag te hebben in het hotel. De Valentijnsactie is tot 17 februari geldig.

Valentijnsdag is de dag dat mensen liefde uiten naar elkaar toe. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Karin Smiths wil mensen helpen om verloren dierbaren in het licht te zetten. Karin is sinds kort professioneel ritueelbegeleider (een nieuw beroep in de uitvaartbranche). Wie kennis wil maken met ritueelbegeleider Karin kan op Valentijnsdag (vrijdag 14 februari) terecht in ‘De Grebbe’, waar zij onder de naam ‘Herwaerts ritueelbegeleiding’ gevestigd is. De Grebbe is te vinden aan de Koningstraat 25 in Hippolytushoef. Er zal hier tijd zijn voor vragen over het vak van Karin en een goed gesprek bij een kopje koffie of thee, een toast op het leven of een goede herinnering. Wie wil is welkom! De Grebbe is open van 10:00 uur tot 20:00 uur. Voor vragen en belangstellende kunnen Karin ook altijd bellen op het nummer 06 4044 5338.

Ontmoetingsdiner
Tot slot zijn er nog de ontmoetingsdiners in Middenmeer en Wieringerwerf, op 14 en 21 februari. Acht jaar geleden werd het ontmoetingsdiner opgestart voor mensen die vaak alleen zijn en het leuk vinden anderen te ontmoeten. Het diner is voor jong en oud. Iedere laatste vrijdag van de maand en inschrijven kan vanaf 09:00 uur. Het eten duurt van 18.00 tot 20.00 uur en bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en koffie toe. De kosten voor het diner bedragen €5,-. Aanmelden bij Marjan Lettinga (tel. 0227 581492), Trudy van Arkel (tel. 0227 823136) of bij Anneke Zuidhof via tel. 0227 577223.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button