Cultuur/NatuurDen Helder

GroenStart houdt speeddates op Project De Nollen

Den Helder – “Maakt het uit wat je buiten doet? Of is het belangrijker wat buiten doet met jou?” Onder dit motto hebben donderdag ruim dertig werkzoekenden uit de Kopgemeenten de kans gekregen hun antwoord op deze vragen te ontdekken. Dat deden ze door kennis te maken met het arbeidsmarktproject GroenStart tijdens speeddates bij Project De Nollen.

Tijdens deze ochtend gingen de deelnemers in gesprek met ondernemers en konden kort aan het werk om te ontdekken wat werken in het groen voor hen kan betekenen. Daarnaast gingen ze in gesprek gaan met groenondernemers, uitzendorganisaties en medewerkers van gemeente en UWV. Aanwezige bedrijven waren Loon- en aannemingsbedrijf Van Bodegom, KZ Aanneming & Groenvoorziening, ProGroen & Milieu en Donkergroen. Ongeveer de helft van het aantal deelnemers heeft vervolgafspraken ingepland met bedrijven.

De speeddates zijn voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar is daarna een aantal mensen direct aan het werk gegaan. Een deel is weer op de arbeidsmarkt beland via een zogeheten voorschakeltraject. Tijdens het voorschakelen bereiden mensen zich voor op hun baan; bijvoorbeeld met vaardigheden als het wennen aan een werkritme, op tijd komen en hun lunch meenemen. De werkzoekenden die dit keer waren uitgenodigd zijn bijstandsgerechtigden en mensen met een UWV uitkering.

Over GroenStart
GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname op de arbeidsmarkt in de groene en agrarische sector. In een GroenStart-traject wordt de expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten gecombineerd. Dat maakt het tot een unieke formule. Deelnemers worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische of groene sectoren van Noord-Holland Noord.

De uitzendorganisaties Herenbos en AB Vakwerk werken in GroenStart nauw samen met het Clusius College. Bedrijven uit de groensector zijn aangesloten omdat zij openstaande vacatures hebben, en daarbij de ruimte hebben om met mensen te werken die wat extra begeleiding nodig hebben.

GroenStart is één van de agriprojecten van Match2020, onderdeel van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! van de vier gemeenten in de Noordkop en de provincie Noord-Holland. Match2020 zet zich in om de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Met GroenStart en de speeddates voor werkzoekenden in de Kopgemeenten, wordt hieraan onder andere invulling gegeven.

Meer informatie op www.dekopwerkt.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button