Cultuur/NatuurHollands Kroon

Het nieuwste carnavalsnummer uit Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf – In de Liaison Studio in Wieringerwerf is dit jaar een nieuw Carnavalsnummer gemaakt. De titel van het nummer is “Kop dicht, wees stil”. Het nummer wordt gezongen door de “Bende van ellende.” Het nummer lijkt in eerste instantie een regelrechte versie van de originele versie “Halt’s Maul, sei Still”, van Die 3 Colonias. De titel is het zelfde, alleen heeft dit nummer een Hollands Kroons carnavalssausje.

Traditioneel wordt er in de Wieringermeer jaarlijks een Carnavalslied gemaakt. De traditie is in 2014 begonnen met de eerste carnavalsklassieker “De Boot van Japie”. Destijds een knipoog naar de verrichtingen van de burgemeester en de manier waarop hij in het nieuws kwam. De liedjes worden elk jaar in wisselende samenstellingen gemaakt. Elk jaar is er een terugkerend thema. De nummers zijn altijd politiek gericht, er wordt elk jaar gekeken naar het reilen en zeilen binnen het College van Burgemeester en Wethouders.

Bij dit nummer is er ingezoomd op de werkzaamheden en de portefeuille van Wethouder Theo Groot. Bij dit nummer zijn de opname en mix gedaan door Remco Heemskerk en Alexander B├╝gel, die eveneens voor de clip van dit nummer heeft gezorgd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button