Den Helder

“Home-start” in het Valentijnszonnetje van D66 Den Helder

Den Helder – In het kader van het jaarlijks Valentijnszonnetje van D66 Den Helder, is dit jaar de focus gericht op de vrijwilligers van “Home-Start” Humanitas Den Helder. Zij zijn op vrijdag 14 februari, om 10.00 verrast met taart en koffie.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen, in elk gezin komen weleens moeilijke tijden voor, maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat iemand het even niet meer aan kunt. Wanneer iemand niemand heeft om op terug te vallen, kan altijd terecht bij een vrijwilliger van”Home Start Humanitas.” Zij zijn er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar, omdat ieder gezin een eigen hulpvraag heeft, bieden de vrijwilligers ondersteuning die past bij deze specifieke zorgvraag.

Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. De vrijwilligers lossen niet alle problemen op, maar helpen het gezin op weg en geven de mensen weer zelfvertrouwen.

D66 Den Helder ziet hulp deze vrijwilligers als waardevol, daarom zijn ze trots op deze mensen die zich inzetten voor de samenleving.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button