Den HelderVideo

Orde der Zilveren Krab voor Jordy van Kesteren

Den Helder – De Krabbetukkers huldigen traditiegetrouw in de periode voor carnaval een inwoner die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Vrijdag viel die eer te beurt aan buurtsportcoach Jordy van Kesteren. In de kantine van sporthal De Slenk werd hij compleet verrast.

Familie, vrienden en collega’s waren in de kantine aanwezig toen Van Kesteren nietsvermoedend kwam binnenlopen. “Ze hadden gebeld met de vraag of ik naar de beamer kon kijken, want die deed het niet”, vertelde een verbouwereerde en kersverse Ridder. Direct daarna kwamen de Knorhanen binnen met in hun kielzorg Prins Edwin I, de Raad van Elf en de gardeofficieren. Een heuse proclamatie viel hem ten deel, waarin de Prins vertelde waarom de Krabbetukkers zo trots op hem zijn.

De prins bewondert het aanstekelijke enthousiasme van de buurtsportcoach, waarmee hij vele kinderen en jongeren in beweging heeft gekregen en in alle wijken de Helderse jeugd bewust heeft gemaakt van het belang van een gezonde levensstijl. In het bijzonder werd Van Kesteren geroemd om het spelplezier dat hij jongeren brengt door de organisatie van diverse evenementen als het Cruyff 6 vs 6 toernooi, en hoe hij jongeren op Gameday achter de spelcomputer vandaan heeft gekregen om hun favoriete voetbalgame als speler te kunnen beleven.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo is AV-specialist bij Regio Noordkop. Ze woont in Julianadorp, is 25 jaar en is bereikbaar via sanne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button