JeugdSport

Wironruiters start met Bixie&Friends Ruiterpaspoort

Advertentie:

Hippolytushoef – De Wironruiters zijn de eerste verenging in Noord-Holland die sinds deze maand Bixie Ruiterpaspoorten gaan uitgeven aan haar nieuwe leden. Jeugdruiters tot en met twaalf jaar die zich aanmelden, ontvangen naast hun lidmaatschap een leuk pakket van de KNHS.

Dit pakket bevat naast een KNHS lidmaatschap van een jaar, een Bixie Ruiterpaspoort, Bixie&Friends Magazine en het boekje “Mijn eerste paardrijles”. Dit pakket maakt het starten met paardrijden nog leuker vanaf het eerste begin. Ruiters kunnen zich eenvoudig bij de vereniging aanmelden, waarna het Bixie&Friends pakket wordt toegezonden.

Waarom is dit zo leuk? Op dit moment wordt onder de jeugdruiters veel gebruik gemaakt van de stempelkaart. Op deze kaart ontvangen zij na elk wedstrijdonderdeel een stempel. Op deze manier worden zij op positieve wijze gestimuleerd om deel te nemen aan deze wedstrijden. Ze leren dat wedstrijdrijden vooral leuk is.

Persoonsgebonden
Het Bixie Ruiterpaspoort gaat verder dan dat; Het paspoort is persoonsgebonden. Hierin wordt de voortgang met betrekking tot het rijden, poetsen, rijden, vallen en proefjes op speelse wijze bijgehouden.

“Onwijs leuk!!”, zegt Linda Koning, moeder van Mies (6 jaar), die sinds een paar maanden lessend lid is bij de Wironruiters. “Mies is ontzettend trots op haar paspoortje. Ze neemt hem trouw mee naar de les, in de hoop dat de juf weer een stempeltje geeft. Ze kijkt nu al uit naar de eerste stempels die ze zal krijgen voor haar proefjes, die ze zal rijden tijdens de Bixiedag op 18 april bij de Wironruiters.”

Het paspoort is gekoppeld aan de rijopleiding van de KNHS, waarbij de ruitertjes stapsgewijs opgeleid worden in het paardrijden. Deze start met de Bixie en kan voortduren tot dat je het niveau van Britt of zelfs Anky hebt behaald.

Goede basis
“Een goed begin, is het halve werk. Althans dat wordt vaak gezegd. Wij proberen de jeugd al jaren een goede basis in het paardrijden mee te geven. Het Bixie Ruiterpaspoort maakt dat dit nog nét even leuker wordt”, geeft Kim van Dijk aan, instructrice van de jeugdles op zaterdagochtend.

Als de pilot succesvol verloopt kunnen straks alle kinderen tot en met twaalf jaar het Bixie&Friends Ruiterpaspoort ontvangen als ze starten met paardrijden bij een KNHS- vereniging. Geïnteresseerd geraakt in het afnemen van een lidmaatschap met bijbehorende Bixie Ruiterpaspoort? Stuur dan een email aan info@wironruiters.nl. Het aanmeldformulier en overige informatie wordt dan toegestuurd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button