Derde nederlaag op rij voor Den Helder Suns

Den Helder – De maand januari was een groot succes voor Den Helder Suns. Alle wedstrijden werden gewonnen, maar februari is heel andere koek. Den Helder Suns ging zaterdagavond voor de derde keer op rij onderuit, dit keer in eigen huis tegen Landstede Hammers.

Het kwaad geschiedde vooral in de eerste helft. De Suns keken bij rust tegen een 33-51 achterstand aan. De twee kwarten na de pauze werden dan wel gewonnen, maar dat was niet genoeg om Landstede Hammers te achterhalen: 71-81.

In het eerste kwart leken de Suns een voortvarende start te maken. Halverwege was het voordeel 15-9 toen topscorer Boyd van de Vuurst de Vries scoorde vanuit een lay-up. Een kleine twee minuten voor het einde van de eerste tien minuten kwamen de Landstede Hammers andermaal langszij, toen Noah Dahlman met een hookshot 20-20 liet noteren. Mike Schilder mocht namens Zwolle driemaal aanleggen voor een vrije worp, nadat Van de Vuurst de Vries hem op de vingers tikte bij een driepuntspoging. Met drie rake schoten was het grootste gat tot dan toe geslagen. Vanuit de Suns trok Mickey Kolhorn met een drietje de stand weer gelijk: 23-23. De laatste minuut was voor Jhoathan Dunn, met twee Zwolse driepunters werd het 23-29.

Bommetjes
Kolhorn trok wederom gelijk in de eerste minuut van kwart twee, met twee bommetjes vanachter de driepuntslijn. Tot dan wisten de Suns goed aan te haken bij de formatie van coach Herman van den Belt. In de resterende tijd wisten de Helderse basketballers nog slechts tweemaal te scoren. Zwolle daarentegen vond het netje wel en liep uit tot een ruststand van 33-51.

Na de pauze ging de strijd wederom gelijk op, maar kwamen de Suns het gat wat geslagen werd in kwart twee niet meer te boven. Onder anderen door scores van Stan van den Elzen en Bolden Brace werd kwart drie wel winnend afgesloten, maar was het verschil nog altijd veertien punten.

Ook het vierde en laatste kwart werd door de Suns gewonnen. Hoewel de bezoekers uit Zwolle nog wel wisten uit te lopen naar 22 punten (47-69). Er stonden toen nog ruim zeven minuten op de klok. De opmars van Den Helder kwam te laat. Door drietjes van onder andere Ben Kovac en Van de Vuurst de Vries werd de eindstand nog wel wat dragelijker. Tom Koopman dunkte de 67-77 op het scorebord en tot het eindsignaal bleef het verschil vervolgens tien punten. Met 71-81 incasseren de Suns na vier winstpartijen nu de derde verliespartij op rij. Op 27 februari wacht de uitwedstrijd tegen Donar uit Groningen.

Topscores Suns: van de Vuurst de Vries 20, Van den Elzen 19
Topscores Zwolle: Jhonathan Dunn 20, Noah Dahlman 18.

Tekst: Wop van Eis, fotografie: Patrick Vischschraper.