Den Helder

D66 zet Buurtcollectief in het zonnetje

Den Helder – In het kader van het jaarlijks Valentijnszonnetje van D66 Den Helder zijn dit jaar de vrijwilligers van “Het Buurtcollectief Den Helder” verrast met taart en koffie. Dat gebeurde in MFC Boerderij de Schooten. Om precies 10:00 uur kwamen Gré de Vries en Frans Klut als D66 Valentijnsteam aan met versierde vlaaien.

Het Buurtcollectief is de federatie van lokale buurtvoorzieningen in Den Helder. Opgericht in 1930, ontstaan vanuit het lokale speeltuinwerk en via sociaal cultureel werk doorontwikkeld naar een eigentijdse organisatie die zich richt op de sociaal maatschappelijke samenhang in buurten en wijken. Door de jaren heen zijn de buurthuizen een steeds belangrijkere rol gaan vervullen in de leefsfeer in de wijk. Juist nu de coronabeperkingen wat worden versoepeld, zijn het de vrijwilligers van de buurthuizen die van groot belang en onmisbaar zijn om het buurthuiswerk weer op te bouwen.

Ook op het gebied van buurtgericht werken kunnen de buurthuizen een sterke steun zijn, mede vanwege hun centrale functie in de samenleving, en voorzien in activiteiten door en voor de bewoners. Daarbij spelen zij ook een grote rol in de bestrijding van eenzaamheid die mensen uit isolatie kan halen, hetgeen ook zeer goed past in het gemeentelijk welzijnsbeleid. Dat was voor D66 een reden om de vrijwilligers, die voor dit werk onmisbaar zijn, in het zonnetje te zetten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: