Sport

Eindelijk weer een crossloop voor Noordkop Atletiek

Winnaars onthaald met warme choco en een koek

Den Helder – Sv Noordkop Atletiek hield zondagochtend om 11:00 uur een crosscountry. De jongste jeugd begon en hun parcours was 1 kilometer lang en uitgezet op het terrein van HRTC Dok. De gevoelstemperatuur was -3.

Deze aanvankelijk in januari geplande loop kon alsnog worden gehouden. Gestart werd in drie groepen (jeugd tot 9 jaar, jeugd 10 – 12, en volwassenen), op afstanden van 1, 2, 4 en 6 kilometer, over een zeer gevarieerd terrein.
“Van de opkomst, 69 deelnemers, hadden we iets meer verwacht”, maar niettemin was het weer goed om, na alle COVID-perikelen, een loopevenement te kunnen uitvoeren en het enthousiasme van de deelnemers, jong en oud, te ervaren.”

Ook na afloop van de crossloop was iedereen weer blij te hebben kunnen deelnemen aan deze georganiseerde loop, in een goede ambiance, ondanks dat het parcours als zwaar werd ondervonden. In loperswoorden een “prettige uitdaging”. De winnaars, 1e man Tim Tesselaar en 1e vrouw Gabriëlle Koen-Czech van de 6 kilometer kregen een kleine geldprijs, de overige deelnemers werden onthaald op een warme kop chocolademelk en koek in de kantine van DOK.

“Mede en met dank voor de ondersteuning en prettige samenwerking met HRTC DOK, kunnen we terugzien op een zeer geslaagde eerste loop van 2022. We, de Wegcommissie van Noordkop Atletiek, kijken uit naar het volgende te organiseren evenement, eveneens samen met DOK, de Run – Bike – Run op zondag 20 maart.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button