Sport

Glenn van Nierop vijfde bij NK stayeren

Alkmaar – Glenn van Nierop is zondag als vijfde geëindigd bij het NK stayeren in Alkmaar. Een mooier debuut was voor Glenn bijna niet denkbaar.

Een domper was vooraf dat hij de zesde startpositie lootte. Met achter hem titelverdediger Reinier Honig en Steven Stenekes, de nummer twee van het laatste NK. “Als ik maar 100 ronden in koers kan blijven”, aldus een zenuwachtige Glenn uit Wieringerwaard zondagmiddag in het Sportpaleis Alkmaar. Zijn gangmaker nam de te volgen tactiek met Glenn door. Rustig beginnen en de laatste twee gelijk voorbij laten gaan. Al vlug vond Glenn zijn ritme en kon hij rustig op gang komen. Na bijna vijftig ronden kon het duo Van Nierop/Vosmer de eerste stayer inhalen en zo verder opbouwend konden ze drie deelnemers achter zich laten bij het passeren van de finish.

Na afloop zei Glenn: “na 150 van 200 ronden hoopte ik dat ik wegens vijf ronden achterstand uit koers werd gehaald” en uitpuffend: “ik zat steendood, maar gelukkig mochten we tot het eind in de wedstrijd blijven en weet ik nu wat 50 kilometer achter de motor inhoudt”. Wielerprof Reinier Honig behaalde zijn negende nationale titel, gevolgd door zijn ploeggenoot Ettienne van Empel. Beide heren moesten verschillende keren van de rol bij snelheden dik boven de 80 km/u, in het gevecht om de leidende positie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button