Hollands KroonVideo

Zorgboerderij in de polder (video)

Hippolytushoef – Veel mensen hebben extra zorg nodig en daarom willen Lotte Koeleman en Frank Konijn een zorgboerderij starten aan de Polderweg. De ouders van Lotte zijn al in 2008 gestart met de zorgboerderij Parelhoenderhoeve in Slootdorp, omdat grotere instellingen niet de juiste zorg konden bieden aan hun zoon Joost, die lijdt aan de zeldzame ziekte 22q11.

Omdat uitbreiding daar niet mogelijk is willen Lotte en Frank nu zelf een kleine zorgboerderij met dagbesteding gaan starten en het houden van enkele dieren. De vergunningen zijn net ingediend bij de gemeente en de bedoeling is te starten met zes bewoners en dit eventueel uit te breiden naar tien. Als alles meezit hopen zij dit jaar te beginnen met de bouw.

Lotte en Frank vinden de locatie aan de Polderweg ideaal. Landelijk en rustig en dat is wat de bewoners nodig hebben. Klik hier voor info over de ziekte 22q11.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button