Hollands Kroon

Dit jaar geen VIStival; over volgend jaar wordt nog nagedacht

Advertentie:

Den Oever – Het jaarlijkse VIStival dat al elf jaar lang duizenden bezoekers naar de Oeverse haven trekt, haalt voor dit jaar de stekker eruit. Het festijn wordt al jarenlang mede mogelijk door de vele vrijwilligers en de sponsors. Ook vorig jaar was het weer perfect. De gezellige markt, het vele entertainment waaronder het straattheater en de DJ en uiteraard het grote terras waar alle bezoekers genoten van een visje en een drankje, het was een in een woord geweldig!

Esmeralda Dekker: “vorig jaar konden we het financieel net aan bolwerken en dat kwam mede door de samenwerking met de gemeente Hollands Kroon. Had de gemeente niet meegedaan, dan waren we er financieel niet uitgekomen. Ontzettend jammer, maar wel de realiteit. Na twee jaar corona is alles explosief gestegen. De huur van de marktkramen, huur van alle andere materialen zoals de biertafels, de verzekering en ga zo maar door. Alles, maar dan ook echt alles is duurder geworden. Tel daarbij nog op dat sommige sponsors die we voor corona hadden nu de keuze hebben gemaakt om niet meer of minder te sponsoren. Iets wat uiteraard te begrijpen is ook voor hun is er veel veranderd na corona.”

Schappelijk
“Daarnaast hebben wij de keuze gemaakt om vorig jaar de kraamhuur niet te verhogen, we wilden graag een grote gezellige markt waar iedereen die altijd bij ons was geweest zich nu ook nog steeds welkom voelde. Ook de prijs voor de vis wilden we schappelijk houden, het doel van het VIStival is het promoten van vis, dan moet je het ook leuk houden voor elke portemonnee.”

“Toen we eind vorig jaar de balans opmaakten kwam het besef dat we zo niet door konden gaan. Als we dit jaar, zonder de hulp van de gemeente, weer tegen hetzelfde probleem aanlopen dan zouden we er zelf financieel bij inschieten en dat is een situatie die niemand wil. Daarom hebben we, hoe moeilijk ook, het besluit genomen om in ieder geval in 2023 geen VIStival te organiseren. We gaan kijken wat we kunnen veranderen om ervoor te zorgen dat het VIStival wel blijft bestaan, want we zijn nog steeds van mening dat het een supermooi evenement is. Misschien is het een idee om er een 2-jaarlijks evenement van te maken. Genoeg stof tot nadenken voor ons.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button