Den HelderHollands KroonVideo

Kers op de taart tijdens Valentijnsdag: Politieke partijen verrassen vrijwilligers (video)

Den Helder, Hollands Kroon – Valentijnsdag, sinds jaar en dag het traditionele moment om de liefde te vieren. Niet alleen romantiek, maar ook naastenliefde verdient tijdens deze dag wat extra aandacht volgens een aantal politieke partijen in de regio. D66 en de VVD trokken er op uit om taarten uit te delen aan vrijwilligers die zich volgens de partijen extra hebben ingezet voor het welzijn van de bewoners in de regio.

In Den Helder bracht D66 lijsttrekker Hans Verhoef een ‘Valentijnstaart’ aan het Odensehuis. De Valentijnstaart is een jaarlijks terugkerende traditie voor de partij. Elk jaar wordt er een nieuwe gelukkige ontvanger van de taart gekozen, maar dit moet er wel een zijn met een duidelijke maatschappelijke doelstelling. Verhoef: “We proberen ieder jaar een organisatie in de gemeente te vinden die zich echt inzet voor de gemeenschap, en dit jaar is gekozen voor het Odensehuis”. Het Odensehuis biedt in haar woonkamer in de Vogelbuurt een plek voor laagdrempelige ontspanning en dagbesteding aan inwoners met ontluikende dementie en geheugenproblemen. Vrijwilligster Jaly van der Werf ligt toe: “Soms gaan we een boodschap doen, biljarten, of zijn we creatief bezig. Het moet vooral een veilige en rustige plek zijn”.

Ook in Hollands Kroon werden de vrijwilligers niet vergeten. De lokale VVD fracties worden door de provincievertegenwoordigers elk jaar gevraagd een organisatie aan te dragen die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, en dit jaar viel de keus op de Niedorpse Fanfare. De fanfare ontving ook van deze partij een taart, met name voor hun inzet tijdens de organisatie van het terugkerende Dot-event. Tijdens dit evenement organiseert de fanfare een groot orkest in samenwerking met zowel lokale als landelijk bekende artiesten. Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee: “Het Dot-concert is een begrip in de gemeente, en dat mag beloond worden. Vind maar eens mensen die vrijwillig zulke evenementen willen opzetten”.

Geen verkiezingscampagne
Hoewel de acties van dit jaar dicht bij de Provinciale Statenverkiezingen vallen, willen beide partijen benadrukken dat de Valentijnstaarten tradities zijn die geen binding hebben met de verkiezingscampagne. Verhoef: “We gaan naar de verenigingen en organisaties toe om juist de vrijwilligers te bedanken, en dat staat echt los van de verkiezingen”. Kaamer van Hoegee onderschrijft dit: “We doen dit elk jaar, al vijftien jaar lang. Het is echt gelieerd aan Valentijnsdag, en niet aan de verkiezingen”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Liefde vier je niet, liefde beleef je. Zo gauw je de liefde gaat vieren is zij reeds vervlogen. De liefde wil namelijk het liefst met rust gelaten worden. En zo ongrijpbaar blijven. De politiek houdt ook helemaal niet van de liefde maar is juist haar antagonist. De politiek houdt slechts van haar eigen agenda met daarin ´de beschaafde leugen´. Een agenda die dus weinig met liefde te maken heeft. Dat laatste is een vast gegeven.

Back to top button
%d bloggers liken dit: