Hollands Kroon

Verdachte gewelddadige woningoverval Westerland blijft vastzitten

Advertentie:

Alkmaar – De 20-jarige J.T. uit Breda, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in Westerland, blijft voorlopig in de cel. Dat besloot de rechtbank Noord-Holland dinsdag. Het slachtoffer van die woningoverval werd bedreigd en geslagen met een vuurwapen, vastgebonden met tiewraps en kreeg de loop van een wapen tegen zijn hoofd en nek. Ook deden de overvallers een plastic zak over zijn hoofd.

De overval gebeurde op 12 juni vorig jaar. De overvallers dreigden ook de vingers van de man af te knippen en schreeuwden om geld. De inwoner van Breda is de enige verdachte die is opgepakt in deze zaak. Hij was volgens het openbaar ministerie de chauffeur, die andere overvallers naar Westerland had gereden. De buit bestond uit een accuboor, telefoon, sleutels en een jachtgeweer.

De verdachte wilde of kon de politie niet de namen geven van de anderen, waarmee hij op pad was geweest naar de Noordkop. Hij heeft bekend dat hij de chauffeur was en vroeg maandag de rechtbank of hij zijn strafzaak verder in vrijheid mag afwachten. Dat mag dus niet. De zaak is voor eind maart inhoudelijk gepland.

Door: Jeanine Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button