Den HelderUitgaan

Whodunit en lopend spreekuur bij de Helderse Vallei

Den Helder – De Helderse Vallei organiseert eind februari twee activiteiten. 25 februari vindt de première van de gloednieuwe zoektocht Whodunit By Night plaats. Drie dagen later is het Lopend spreekuur voor natuurvondsten, waarin deelnemers kunnen opvragen wat zij precies in de natuur hebben gevonden.

“In een droogkomisch whodunit-spel neemt de Helderse Vallei jongeren mee het donker in”, vertelt Marieke, programmamaker bij De Helderse Vallei. “De deelnemers moeten erachter zien te komen wie er verantwoordelijk is voor de dood van een wild dier. De grote vraag is: wie heeft het gedaan?” Via een app op de mobiele telefoon volgen de deelnemers een wandelroute nabij De Helderse Vallei. Tijdens de route ontvouwt zich de “whodunit” via filmpjes in de app. Hoofdpersoon in de filmpjes is Bart, bijgestaan door zijn cameraman. Wat eerst een spel is, wordt ingehaald door de realiteit. Er blijken echte slachtoffers en echte daders te zijn. Steeds fanatieker probeert Bart de dader te achterhalen, waarbij hij zijn cameraman en de deelnemer aanspoort om met hem mee te doen. De ontknoping is pijnlijk, maar misschien daarom ook hoopvol.

De première van ‘Whodunit by Night’ vindt zaterdag 25 februari plaats van 19:30 tot 21:00 uur plaats en is geschikt voor jongeren vanaf twaalf jaar. Zij mogen vergezeld worden door hun ouders/begeleiders. Deelname is gratis, vooraf inschrijven is noodzakelijk. Kijk voor inschrijving en meer informatie op de website.

Lopend spreekuur
Daarnaast organiseert de Helderse Vallei een Lopends spreekuur voor natuurvondsten. Aanwezigen die willen weten wat ze in de natuur hebben gevonden kunnen dit dinsdag 28 februari tussen 13:00 en 15:00 uur vragen. Expert Marcel Wijnalda vertelt het verhaal achter die ene steen met die eigenaardige vorm, een opvallend veertje of ongewone tak.

Ook Marcel, te herkennen aan zijn rijdende toonbank, zwerft die middag over het terrein. Hij nodigt aanwezigen uit samen met hem het terrein af te struinen en ter plekke te ontdekken. Speciaal voor kinderen staan hiervoor rijdende toonbakken klaar. Het lopend spreekuur is geschikt voor kinderen én volwassenen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website van de Helderse Vallei.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button