Kop van Noord-HollandNieuws

Regenboogpeiling voor LHBTIQA+ personen gestart

Advertentie:

Noord-Holland Noord – GGD Hollands Noorden is gestart met de Regenboogpeiling 2024. De Regenboogpeiling is een onderzoek (via een online vragenlijst) naar het welzijn en de ervaringen van LHBTIQA+ personen in alle gemeenten in Noord-Holland Noord, waaronder Den Helder en Hollands Kroon. Inwoners van deze gemeenten die zich identificeren als LHBTIQA+ persoon én zestien jaar of ouder zijn, kunnen de vragenlijst invullen.

Met de Regenboogpeiling brengt de GGD in kaart hoe het gaat met LHBTIQA+ inwoners uit de regio en inventariseert welke ervaringen en behoeften er zijn. “GGD Hollands Noorden en de gemeenten in Noord-Holland Noord (NHN) vinden het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij/zij/hen is”, aldus de organisatie. In 2022 is de Regenboogpeiling NHN voor het eerst uitgevoerd. “Door het onderzoek te herhalen kunnen we zien of er veranderingen zijn in de ervaringen van LHBTIQA+ personen. De resultaten dragen ook bij aan de ontwikkeling van het gezondheids- en regenboogbeleid in de regio.”

Met het invullen van de vragenlijst kunnen LHBTIQA+’ers van zich laten horen. Voor een goed beeld is het belangrijk dat zoveel mogelijk LHBTIQA+ personen de vragenlijst invullen. Het onderzoek is anoniem. De vragenlijst is te vinden op: www.regenboogpeilingNHN.nl. Invullen kan tot 1 maart 2024.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button