Hollands KroonMaritiemVideo

Verse vismarkt na 16 jaar nog steeds succesvol (video)

Den Oever – In 2004 zijn ze op de haven in Den Oever gestart met een vismarkt waar een ieder verse vis kan kopen, die bij wijze van spreken net uit de zee komt. Geen tussenhandel, maar rechtstreeks van de Wieringer vissers. Na 16 jaar blijkt deze vismarkt nog steeds zeer succesvol.

Niet alleen de lokale bevolking weet de weg naar de markt in de afslag te vinden, maar ook bezoekers uit Zaandam, Zuid-Holland en zelfs uit Limburg komen ze naar het vissersdorp. Landelijke bekendheid dus voor de vismarkt die hier als eerste in Nederland mee begon.

Er wordt gewerkt met vrijwilligers die elke zaterdagmorgen weer klaar staan om de bezoekers van hun vis te voorzien. Er is de mogelijkheid om via de website www.versevis.nl van tevoren te bestellen. Wie niet zo handig is met bijvoorbeeld het schoonmaken kan dit ter plaatse laten doen. Ook allerlei vragen over vis worden beantwoord. De ZeeVerse Vismarkt is elke zaterdagmorgen van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button