Hollands KroonJeugdVideo

“Het is nooit te laat te beginnen met muziek maken!” (video)

Hippolytushoef – Als je langs het muziekcentrum De Grebbe rijdt klinkt er vaak muziek uit het mooie gerestaureerde pand aan de Koningstraat.

Hier heeft Karin Smits een muziekcentrum waar jong en oud terecht kan voor les. En de leerlingen komen graag bij Karin omdat zij de manier van lesgeven heel erg waarderen. “Het is er altijd gezellig en leuk en we leren heel veel”, aldus de leerlingen Sven, Coco en Guus.

Sven heeft op de blokfluit al zijn eerste eigen muziekcompositie genaamd OLLo6L (ontzettend lang liedje op 6 lijntjes) gemaakt. Coco en Guus spelen sinds kort op de piano en Guus heeft met zijn gespaarde centen al een tweedehands piano weten te bemachtigen. Dit door het verzamelen van kerstbomen die de gemeente begin dit jaar innam en versnipperde voor 50 cent per stuk. Coco is een jonge leerling die elke week heel enthousiast naar de les komt.

Als iemand aan Karin vraagt waarom muziek zo belangrijk is, verwijst zij naar het boek van professor Erik Scherder. “In zijn boek “Singing in the Brain” legt hij het perfect uit: concentratie – denken in tijdmaat – geheugen – sociale vaardigheid – uiten van emoties- verbeelding [….] maar het aller belangrijkste is het plezier in zingen/muziek maken. Alleen, of samen met anderen. Spelenderwijs ontdekken wat de professor in zijn boek bedoeld.”

“Het is nooit te laat er aan te beginnen of om het weer op te pakken”, zegt Karin. “Waag de stap en ervaar wat muziek kan betekenen door er zelf mee bezig te zijn. Er gaat een wereld voor je open.” Interesse? Karin Smits: cgesmits@ziggo.nl of degrebbe@hotmail.com

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button