GR2022DH

Helderse Youtuber Joost Bouhof roept jongeren op om te gaan stemmen

Advertentie:

Den Helder – De van oorsprong Helderse Youtuber en gamer Joost Bouhof speelt het populaire spel ‘Among Us’ om Helderse jongeren aan te sporen te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Joost is het belangrijk om te gaan stemmen en wordt er door de gemeenteraad veel bepaald.

Joost Bouhof is een Nederlandse youtuber van Helderse oorsprong en bekend van zijn YouTube-kanalen JoostSpeeltSpellen en JoostBouhof. Joost groeide op in Den Helder. In 2012 startte Joost zijn eigen gamekanaal met behulp van een goedkope microfoon en eenvoudige computer. In 2016 ontving hij de Zilveren Playbutton voor het behalen van 100.000 abonnees. Inmiddels zijn dit er ruim 550.000. Joost roept de Helderse jongeren via een video op om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Via het spel ‘Among Us’ legt Joost de verbinding met het belang van stemmen en wat het wel of niet uitbrengen van je stem voor gevolgen kan hebben.

Burgemeester vindt het een cool initiatief
“Ieders stem telt”, zegt ook burgemeester Jan de Boer. “Ik vind het extra belangrijk dat jongeren naar de stembus gaan en hun invloed laten gelden. Ik ben zelf geen gamer maar vind het best cool dat Joost hen via zo’n spel aanspoort om dat te doen. Meer nog hoop ik dat Joost onze jongeren kan bereiken. En hen met dit spel en zijn invloed net een zetje kan geven, als dat nodig is, om dat rode potlood te pakken en een vakje van partij en kandidaat-raadslid naar keuze te kleuren. Natuurlijk ga ik het spel Among Us zelf ook een keer spelen, wie weet word ik nog een gamer!”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button