Kop van Noord-Holland

Hoogheemraadschap gaat grondgebruik samen regelen

Den Helder – Binnen het werkgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zijn veel gronden door inwoners in gebruik, zonder dat daarover afspraken zijn gemaakt. Dit kunnen kleine versnipperde stukjes groen zijn of groene zones in de buurt van particulieren, bedrijfsgebouwen of boerenbedrijven. Het algemeen bestuur besloot in februari om deze grond te koop of te huur aan te bieden aan de huidige gebruikers en de eigendommen juridisch over te dragen.

De aanpak stelt gebruikers in staat om het eigendom van de gronden te verkrijgen of te huren tegen een marktconforme prijs. Per 1 januari volgend jaar benadert het hoogheemraadschap de gebruikers van eigendommen actief om goede afspraken te maken. Wie nu al grondstukken gebruikt en nu al vragen daarover heeft, kan voor meer informatie terecht op de website.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezit voor de uitoefening van zijn werk van oudsher veel grond in Noord-Holland. In 2018 heeft HHNK een pilot gedaan en van circa honderd dossiers het eigendom overgedragen. In de meeste gevallen is de grond verkocht aan de grondgebruikers. Het gaat om grond die het hoogheemraadschap niet nodig heeft voor de zorg voor de waterkeringen en wegen, de waterkwantiteit of de waterkwaliteit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button