Den HelderZakelijk

Noordwest kiest bouwbedrijf Ooijevaar ook voor interne verbouw locatie Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Noordwest Ziekenhuisgroep kiest bouwbedrijf Ooijevaar voor het eerste deel van de interne verbouwing van het ziekenhuis in Den Helder. Beide partijen ondertekenden maandag het contract. Daarmee krijgt de huidige samenwerking een vervolg, want Ooijevaar vernieuwt momenteel al de buitengevel van Noordwest locatie Den Helder.

Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest: “Dankzij de goede samenwerking tussen Ooijevaar, Noordwest en haar adviseurs is het gelukt om tot een goed en haalbaar plan te komen. We kijken uit naar de vernieuwing van ons ziekenhuis, waarmee we de zorg voor de regio Kop van Noord-Holland verder toekomstbestendig maken.”

Komende jaren wordt het Helderse ziekenhuis volledig vernieuwd. Deze verbouwing gebeurt in fases, waardoor het ziekenhuis open blijft voor patiëntenzorg. Binnenkort starten de werkzaamheden voor het 1e deel van de interne verbouwing, waarbij de volgende afdelingen worden gerealiseerd:

 • in de kelder een centrale garderobe voor medewerkers met een automaat voor kledinginname en -uitgave
 • op de begane grond het spoedplein met de spoedeisende hulp, huisartsenpost en intensieve zorg
 • op de 2e verdieping het dagbehandelcentrum
 • op de 4e verdieping de standaard verpleegafdeling en afdelingen voor oncologie en dagverpleging
 • op de 5e verdieping de verpleegafdeling vrouw-kind en de verlosafdeling

Geïnteresseerden kunnen de bouw volgen via de Noordwest Bouwt App.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

5 reacties

 1. Waarom heeft NWZ gekozen voor bouwbedrijf Ooijevaar? Hebben zij daarmee ook rekening gehouden met een niet aflatende aanvoer van pasgeborenen? Niet erg, dan groeit Den Helder alsnog naar 120.000 inwoners. V&D ook weer terug, jippie.

 2. Binnen kan het soms ook ( een andere )”storm” lopen.
  Hopelijk houden ze bij deze “storm” meer rekening met los liggende materialen.

 3. Als je naar de plaatjes kijkt, dan krijgen we een mooi gebouw, gebouwd door de bevlogen bouwers van Ooijevaar. Helemaal top!

  Maar als je dan kijkt naar de zorg die nog in ons ziekenhuis wordt geleverd, dan is het wel even schrikken.
  De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft ons ziekenhuis volledig uitgekleed, en zijn we voor veel specialismes en opnamemogelijkheden afhankelijk van Noordwest Ziekenhuisgroep Locatie Alkmaar.

  In 2010 is heeft Hennie Abbenes, van Lokaal FNV Kop van Noord Holland het Gemini-platform opgericht voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Den Helder. In dit platform zaten onder meer de patiëntenverenigingen en OR van het Gemini Ziekenhuis. Als ook van de meeste politieke partijen een raadslid.
  Er is na de raadsperioden 2014 een overdrachtsdocument gemaakt voor de raad 2014-2018 en verder. De zittende raadsleden in het platform namen allemaal afscheid van de politiek. Vandaar dat er een document is gemaakt om de volgende raadsperiodes er mee verder te gaan.

  De gemeenteraad heeft sinds 2014 liggen slapen, en heeft Gemeente den Helder inmiddels geen volwaardig ziekenhuis meer.
  Buiten onze inwoners en de inwoners van onze buurgemeenten Texel en Hollands Kroon (circa 100.000 inwoners) hebben we in de regio circa 2,5 miljoen overnachtingen in de recreatiesector. Daarnaast hebben we nog grote aantallen forenzen die dagelijks onze stad bezoeken voor hun werk.

  Het is dan ook belangrijk dat wij in onze stad weer een volwaardig ziekenhuis krijgen. De gemeenteraad zal de komende jaren zich moeten inzetten om weer een volwaardig ziekenhuis te krijgen. Dit is alleen mogelijk als alle politieke partijen hier achter gaan staan!
  Wij zullen na de verkiezingen de voorzet geven, andere partijen hoeven zich alleen maar aan te sluiten.

  We kunnen het niet uitleggen dat mensen een uur moeten reizen om hun zorgvraag te kunnen laten behandelen. Daarnaast kunnen we het niet uitleggen dat om een naasten te bezoeken in het ziekenhuis, er zo ver gereisd moet worden.

  Marc Nihot
  Lijsttrekker Helder Onafhankelijk!

 4. Een automaat voor kledinginname en -uitgave? Beetje jammer. Had iemand een baan kunnen krijgen denk ik. Bij een automaat denk ik gelijk aan “storing”, kijk naar parkeergarage Sluisdijk. Maar belangrijkste, ik had iemand wel een baan gegund. ’s Ochtends een “goedemorgen” ipv een automaat.

  1. Het moet wel betaalbaar blijven. Het gaat niet om één iemand extra. Je moet dan al gauw denken aan 6 man personeel. Zorg bestaat elke minuut van de dag. Ik heb liever dat er een apparaat komt en dat onze basisverzekering meer vergoed (+ meer zaken in de basisverzekering).

Wellicht ook interessant

Back to top button