Den HelderJeugd

Wethouder Pieter Kos plant fruitboompjes bij kinderdagverblijf Bruintje Beer

Den Helder – Wethouder Pieter Kos was maandagochtend aanwezig om de vernieuwde buitenruimte van kinderdagverblijf Bruintje Beer aan de Lijsterstraat 3 officieel te openen. Met het planten van een aantal fruitboompjes helpt Pieter de kinderen de laatste hand te leggen aan de vernieuwde buitenruimte bij SKDH.

Pieter Kos: “In vrijheid kunnen spelen en ontwikkelen is voor kinderen enorm belangrijk! Als je dit in de prachtige aangelegde tuin kunt doen met de professionele medewerkers van SKDH is dat enorm fijn. Kinderen zijn onze toekomstbouwers.”

SKDH heeft de afgelopen jaren ingezet op het aanpakken van de buitenruimte. Bij kinderdagverblijf Bruintje Beer is het deel van de tuin voor de baby’s verruimd en verrijkt met diverse materialen. De buitenbedden hebben een mooiere plek gekregen. Voor de dreumesen en peuters zijn er meer hoekjes en plekjes waar volop rollenspellen worden gespeeld. Rondrijden op fietsjes en roetsjen van de glijbaan kan ook nog steeds. Maar door de herinrichting van de buitenruimte spelen de kinderen gerichter en is er meer ruimte voor hun eigen fantasie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button