Dames Suns winnen opnieuw van Binnenland

Den Helder – Voor de derde keer in twee weken hebben de dames van de Den Helder Suns dinsdagavond gewonnen van Binnenland. Na de 84-67 winst in de halve finale van de beker (1 maart) en de 51-80 competitiezege afgelopen zaterdag werd dit keer met 73-55 gewonnen. Een goed gevulde sporthal Sportlaan zag de thuisploeg alleen in het eerste kwart even in problemen komen, maar die bleken van korte duur.

Na de openingsscore (2-0) door Lotte Toornsta kwamen de Suns met 2-6 achter, maar snel daarna weer met 11-6 voor en daarmee leek de weg naar de derde zege op rij ingezet. Toch wisten de bezoekers wederom op voorsprong te komen (13-14), maar toen vonden de Helderse basketbalsters het mooi geweest. Via 16-14 en 21-16 aan het einde van het eerste kwart werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Bij rust was het 44-25 en was de wedstrijd wel gespeeld.

Na de pauze probeerden de bezoekers nog wel dichterbij te komen, maar kleiner dan 15 punten werd de achterstand niet. Aan het begin van het vierde kwart was de voorsprong voor de Suns tot gegroeid tot 26 punten (65-39) en dus kon het vierde kwart gebruikt worden om de vaste waarden wat rust te geven en de vaste invallers wat speelminuten. Wat slordigheden en een tikkie verlies aan concentratie maakten dat Binnenland nog iets terug kon komen, maar bij 73-55 was de wedstrijd ten einde en het drieluik met drie keer winst voltooid. Kiki Fleuren werd met 17 punten topscorer bij de Suns, bij de bezoekers was die rol weggelegd voor Marlou de Kleijn (30 punten).

Jolly
De volgende wedstrijd in de Elite A, waar de Suns riant aan de leiding gaan, is komende zaterdag om 19.00 uur. Tegenstander in sporthal Sportlaan is dan Jolly Jumpers, de huidige nummer vier in de competitie. Daarna volgt op dinsdag nog het uitduel in Haarlem tegen Triple Threat en op zaterdag 25 maart staat in Landsmeer de bekerfinale tegen Topkip Lions op het programma.