Den Helder

Nieuwediepers Lisa en Ryan strijden om nationale titels

Advertentie:

Den Helder – Lisa Fennema en Ryan Meuwese uit Den Helder doen mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Lisa strijdt om de eer bij de mediavormgevers, Ryan bij de autotechnici. Zij volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College. Het NK wordt 23 en 24 maart gehouden in de RAI in Amsterdam.

Lisa (19) en Ryan (19) doen voor de eerste keer mee met het Nederlands kampioenschap. Lisa wordt opgeleid als mediavormgever. “Ik zit in het eerste half jaar van deze studie en ik mag gelijk al naar de kampioenschappen en de finale”, vertelt Lisa. “Het is erg spannend. Ik heb veel voorbereiding gedaan en ik heb ook veel verwachtingen van dit kampioenschap. Ik vind het een superleuke ervaring.”

Ook voor Ryan is het als autotechnicus in opleiding een nieuwe ervaring: “Ik vind het erg spannend om mee te doen. Op school heb ik meerdere trainingen gedaan om me voor te bereiden en heb ik me gefocust op de elektrische kant van auto’s.”

Mbo-toppers
In totaal doen negen studenten van het Horizon College mee met het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten. De wedstrijden worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Per finale strijden acht mbo-studenten om de nationale eer. De studenten die zich gekwalificeerd hebben behoren tot de mbo-toppers in hun vakgebied. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.

De finalisten van het Horizon College:

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sam Strijbis (huidig Nederlands kampioen), Dirkshorn
Bouwtimmeren: Yvanka de Reus (huidig Nederlands kampioen), Grootschemer
Meubelmaken: Robin Berkhout, Andijk
Tegelzetten: Junior Macaia, Purmerend
Autotechnicus: Ryan Meuwese, Den Helder
Applicatie- en mediaontwikkelaar: Lennon Stolk, Enkhuizen
Mediavormgever: Lisa Fennema, Den Helder
Apothekersassistent: Noortje Rijser, Alkmaar
Verzorgende IG: Maaike van der Steen, Heiloo

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button