Sport

Ruud Lutterman maakt seizoen af bij Den Helder Suns

Den Helder – Ruud Lutterman maakt de rest van het lopende seizoen deel uit van de selectie van de Den Helder SUNS. Lutterman is afkomstig van Landstede Hammers en de Zwollenaren waren bereid om mee te werken aan een transfer, omdat de 201 cm lange power forward aan speeltijd wilde toekomen. De 25-jarige Lutterman maakt komende zondag zijn debuut voor Den Helder SUNS in de thuiswedstrijd tegen Leuven Bears.

“Het is bekend dat wij het gehele seizoen achter de feiten aanlopen op de inside posities, doordat Kevin Bleeker en Jitze ter Haar niet of nauwelijks inzetbaar waren. Daar kwam onlangs nog een enkelblessure voor Tom Koopman overheen. Wij waren al langer op zoek naar een alternatief maar die lagen niet voor het oprapen. Met de komst van Ruud Lutterman hebben wij meer ruimte in onze rotatie en ligt er 15 a 20 minuten speeltijd voor hem in het verschiet”, aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord.

Voordat Lutterman naar de Verenigde Staten vertrok om op het tweede collegeniveau voor Caldwell University uit te komen in de staat New Jersey, genoot hij zijn opleiding bij BC Apollo. Na vier jaar Amerikaans universiteitsbasketball kwam hij uit voor onder meer Haukar (IJsland) en Basket Corato (Serie C, Italië) en streek hij neer bij Landstede Hammers in de zomer van 2022. Met de komst onlangs van center Jesse Waleson, die werd uitgeleend door Filou Oostende aan de Hammers, was het voor Lutterman een logische stap om zijn loopbaan bij Den Helder SUNS voort te zetten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button