Hollands KroonSport

Stichting WR60 en WR4 organiseert zeilcursus voor landrotten

Advertentie:

Den Oever – Stichting WR60 en WR4 start komend voorjaar met de nieuwe zeilcursus voor landrotten. De training is bedoeld voor personen die (bijna) geen zeilervaring hebben en de eerste beginselen van het varen met hun soort zeilschepen willen leren.

De Stichting WR60 en WR4 is eigenaar van het uit 1840 daterende Wieringer Skuutje WR60 en de uit 1900 daterende Wieringer Aak WR4. De cursus wordt ‘landrotten’ genoemd omdat als personen met weinig ervaring op een zeilschip aanmonsteren vaak ondergesneeuwd worden door personen met meer ervaring. De zeilcursus is dus bestemd voor vrouwen en mannen, jong of oud, die er achter willen komen wat er allemaal bij komt kijken als er met een oud origineel houten vissersschip wordt gaan gezeild.

In overleg met de cursisten worden tot de zomer circa zes vaarmomenten van twee tot drie uur vastgesteld. Daarnaast worden er op twee avonden theorielessen georganiseerd. De kosten voor de gehele cursus zijn € 90,- per persoon. Op 27 maart om 20:00 uur vindt er in De Havenboet aan Havenkade 3a in Den Oever een voorlichtingsavond plaats waar geïnteresseerden welkom zijn. Stichting WR60 en RW4 verneemt graag wie van plan zijn te komen, zodat zij daar met koffie/thee en koek rekening mee kunnen houden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Tjeerdo Wieberdink via info@wr60wr4.nl of 06-20135337.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.
Back to top button