Den Helder

Veel belangstelling voor plannen Willemsoord Zuid

Den Helder – Zeestad organiseerde dinsdagavond een bijeenkomst over de plannen voor Willemsoord Zuid, het gebied waar het nieuwe stadhuis gaat komen. Bezoekers van de bijeenkomst konden onder andere zien hoe de nieuwe ontsluitingsweg via het Boerenverdriet gaat worden. Ook waren er gedetailleerde tekeningen van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug vanaf de Flaneerkade.

In de kleine foyer van theater De Kampanje druppelden kort na 5 uur de eerste mensen binnen. Enkele tientallen belangstellenden kwamen de impressies bekijken. Medewerkers van Zeestad en Willemsoord gaven tekst en uitleg. De ontwerpschetsen van het nieuwe stadhuis werden groot geëtaleerd. Enkele maanden geleden kregen raadsleden en wethouders al een rondleiding door gebouwen 66 en 72. Volgens de planning openen beide gebouwen komende zomer nog hun deuren.

Voordat het hele gebied rondom het stadhuis klaar is voor gebruik moet nog wel het een en ander gebeuren. De belangrijkste ruimtelijke ontwikkeling is misschien wel de renovatie van de Boerenverdrietbrug. Omdat het stadhuis wordt gebouwd wordt het veel drukker en is een tweede ontsluitingsroute noodzakelijk. Die gaat straks via de brug en over Buitenveld. Ook wordt nog gewerkt aan het droogleggen van een scheepshelling aan de zuidzijde van gebouw 66. De sloopvergunning is inmiddels binnen, maar de bouwvergunning nog niet.

De fiets- en voetgangersbrug vanaf de Flaneerkade naar Willemsoord (Beeld: Zeestad).

Fiets- en voetgangersbrug
Het ontwerp van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug vanaf de Flaneerkade naar Willemsoord is ook helemaal gereed en inmiddels goedgekeurd door de welstandscommissie. Hoewel de brug nog niet klaar is voor Sail, waarop wel was gehoopt, wordt voor dat evenement gebruik gemaakt van een tijdelijke oplossing met pontons. K. Dekker Bouw & Infra mag de brug realiseren. De ontwikkeling van de brug is al in 2008 opgenomen in het Uitwerkingsplan Stadshart en moet het stadshart en het historische Willemsoord beter verbinden. een duidelijke en veilige route voor fietsers en voetgangers krijgen en beter met elkaar worden verbonden. Ondanks het grote formaat van de brug blijft er voldoende ruimte in de haven voor de historische schepen die deel uitmaken van het Reddingmuseum.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button