Uitgaan

Vocal Amuzement in jubileumconcert

Regio Noordkop – Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van koorleider Bas IJf zijn in het najaar van 2019 de vier koren van Vocal Amuzement uit Den Helder, Purmerend, Alkmaar en Hoorn gestart met het project “Top 2000”. Vol enthousiasme begonnen de koren met het instuderen van twintig nummers uit de jaarlijkse top 2000. Door het uitbreken van corona in maart 2020 moest er in maart van dat jaar abrupt gestopt worden met de repetities. In maart 2022 kon er weer opnieuw gestart worden. Het resultaat van de inspanningen is op zondag 26 maart te beluisteren in het jubileumconcert in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De meer dan 200 leden van de gezamenlijke koren, solisten en een begeleidingsband laten in een uitverkochte Schouwburg het publiek genieten van twintig bekende nummers uit de Top 2000. Aan bod komen hits van Lady Gaga, Robbie Williams, Di-rect, ELO, Blof, Lisa Loïs, The Eagles, Queen, P!nk, Coldplay, Beach Boys, The Doobie Brothers, Danny Vera, Claudia de Breij, Joe Jackson, Duncan Laurence, The Rolling Stones, Toto en Davina Michelle. Alle nummers worden driestemmig gezongen in een arrangement van de dirigent.

Tijdens dit grootse optreden kan worden genoten en meegezongen met de popsongs uit de Top 2000. Naast het muzikale gedeelte van het concert zijn er ook nog extra verrassingen als een popquiz, DJ’s en meer. In de uitzending van het regionale radio-programma “Regio Noordkop Actueel” op dinsdag 21 maart van 14:00 tot 15:00 uur vertellen dirigent Bas IJf en vier koorleden over het jubileumconcert en hun herinneringen aan de afgelopen twintig koorjaren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button