Nieuws

Hulp bij de belastingaangifte in Noord-Holland

Advertentie:

Noordkop – Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Voor velen is dit best een klus. Sommige gegevens zijn al ingevuld, zoals inkomen, hypotheek en andere zaken die bij de Belastingdienst bekend zijn. Zijn er toch nog vragen? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. De Belastingdienst biedt de mogelijkheden voor hulp bij het doen van belastingaangifte in Noord-Holland.

Zo kan iedereen een vriend of familielid vragen om te kijken. Of langsgaan bij één van de vele maatschappelijke organisaties in de buurt, zoals de bibliotheek of een wijkvereniging. Ook medewerkers van de Belastingdienst zitten klaar om vragen te beantwoorden. Online, telefonisch of op een locatie in de buurt. Kijk op belastingdienst.nl/hulp voor meer informatie over alle mogelijkheden van hulp bij het doen van belastingaangifte.

Een medewerker bij het steunpunt in Alkmaar, zegt: “Soms gaat het om één onderwerp waar mensen vragen over hebben. Denk aan zorgkosten of aftrekposten voor een eigen woning. Ook zijn er mensen die het liefst de hele aangifte willen doornemen. In beide gevallen lopen we de aangifte inkomstenbelasting samen na en controleren de gegevens. Waar nodig vullen we de gegevens aan. Door het samen te doen, versturen mensen met een gerust gevoel hun belastingaangifte.”

In Den Helder ondersteunen vrijwilligers van de Belastingservice FNV iedereen die hulp behoeft bij het invullen van de aangifte. Opgeven voor assistentie bij het invullen van de belastingaangifte kan via www.afspraakmakenfnv.nl of aanmelden in gebouw De Binding aan de Polderweg 17 voor het maken van een afspraak. Wie wilt langskomen bij het steunpunt in Alkmaar kan een afspraak maken via belastingdienst.nl/langskomen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button